Rejestracja on-line





Jadłospis 15.07.2024 – 21.07.2024

PONIEDZIAŁEK 15.07

ŚNIADANIE-DIETA CUKRZYCOWA

Zupa mleczna z kaszy manny 400 ml, chleb graham 60 g, masło 10 g, serek do smarowania 15 g, mozzarella 60 g, krakowska sucha 60 g, ser żółty 30 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jogurt naturalny 150 g, herbata 200 ml

II ŚNIADANIE – DIETA CUKRZYCOWA

chleb graham 60 g + serek do smarowania 15 g + rzodkiewka 3 szt.

OBIAD – DIETA CUKRZYCOWA

Zupa jarzynowa 400 ml, ryż gotowany 80 g z potrawką warzywno-drobiową 150 g, buraczki 150 g, napój 200 ml(1,3,6,7,9,10)

ŚNIADANIE OBIAD KOLACJA WARTOŚĆ ODŻYWCZA
DIETA NORMALNA Zupa mleczna z kaszy manny 400 ml, chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, mozzarella 60 g, krakowska sucha 60 g, ser żółty 30 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., borówki 50 g, jogurt owocowy 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa jarzynowa 400 ml, ryż gotowany 80 g z potrawką warzywno-drobiową 150 g, buraczki 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, serek capresi 40 g, szynka drobiowa 60 g, roszponka 20 g, ogórek 50 g, ciasteczka zbożowe bez dodatku cukru 50 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2321,4 kcal

W : 278,4 g

W tym cukry : 43,3 g

B : 111,4 g

T : 72 g

Kw. Tł. Nasycone : 21,8 g

Błonnik : 34,5 g

Sód : 1886,3 mg

DIETA LEKKOSTRAWNA Zupa mleczna z kaszy manny 400 ml, chleb pszenny 120 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, mozzarella 60 g, krakowska sucha 60 g, ser twarogowy chudy 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., borówki 50 g, jogurt owocowy 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa jarzynowa 400 ml, ryż gotowany 80 g z potrawką warzywno-drobiową 150 g, buraczki 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb pszenny 120 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, serek capresi 40 g, szynka drobiowa 60 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, ciasteczka zbożowe bez dodatku cukru 50 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2309,5 kcal

W : 298,9 kcal

W tym cukry : 42,3 g

B : 111,1 g

T : 66,5 g

Kw. Tł. Nasycone : 22 g

Błonnik : 23,9 g

Sód : 1908,4 g

DIETA CUKRZYCOWA Zupa mleczna z kaszy manny 400 ml, chleb graham 60 g, masło 10 g, serek do smarowania 15 g, mozzarella 60 g, krakowska sucha 60 g, ser żółty 30 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jogurt naturalny 150 g, herbata 200 ml

II śniadanie : chleb graham 60 g + serek do smarowania 15 g + rzodkiewka 3 szt.

Podwieczorek : kefir 200 ml + borówki 50 g

(1,6,7,9,10,11)

Zupa jarzynowa 400 ml, ryż gotowany 80 g z potrawką warzywno-drobiową 150 g, buraczki 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, serek capresi 40 g, szynka drobiowa 30 g, roszponka 20 g, ogórek 50 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2396,7 kcal

W : 267,3 g

W tym cukry : 46 g

B : 115 g

T : 81,1 g

Kw. Tł. Nasycone : 26,3 g

Błonnik : 32,5 g

Sód : 1969,6 mg

DIETA WĄTROBOWA Zupa mleczna z kaszy manny 400 ml, bułka pszenna 1 szt.,  masło 10 g, serek do smarowania 30 g, mozzarella 60 g, krakowska sucha 60 g, ser twarogowy chudy 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., borówki 50 g, jogurt naturalny 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa jarzynowa 400 ml, ryż gotowany 80 g z potrawką warzywno-drobiową 150 g, buraczki 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, pasta warzywna 30 g, serek capresi 40 g, szynka drobiowa 60 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, ciasteczka zbożowe bez dodatku cukru 50 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2333,3 kcal

W : 277,1 g

W tym cukry : 45,3 g

B : 107,1 g

T : 64,1 g

Kw. Tł. Nasycone : 21,8 g

Błonnik : 22,3 g

Sód : 1609,6 mg

DIETA TRZUSTKOWA Zupa mleczna z kaszy manny 400 ml, bułka pszenna 1 szt.,  masło 10 g, serek do smarowania 30 g, mozzarella 60 g, krakowska sucha 60 g, ser twarogowy chudy 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., borówki 50 g, jogurt naturalny 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa jarzynowa 400 ml, ryż gotowany 80 g z potrawką warzywno-drobiową 150 g, buraczki 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, pasta warzywna 30 g, serek capresi 40 g, szynka drobiowa 60 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, ciasteczka zbożowe bez dodatku cukru 50 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2333,3 kcal

W : 277,1 g

W tym cukry : 45,3 g

B : 107,1 g

T : 64,1 g

Kw. Tł. Nasycone : 21,8 g

Błonnik : 22,3 g

Sód : 1609,6 mg

 

 

WTOREK 16.06

ŚNIADANIE-DIETA NORMALNA

Zupa mleczna z zacierką 400 ml, chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, serek capresi 40 g, pasztet drobiowy 40 g, jajko gotowane 1 szt., roszponka 20 g, rzodkiewka 3 szt., serek wiejski 200 g, banan 1 szt., herbata 200 ml(1,6,7,9,10,11)

OBIAD -DIETA NORMALNA

Zupa pomidorowa z makaronem 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, duszone udko z kurczaka w sosie własnym 250 g, marchewka z groszkiem 200 g, napój 200 ml(1,3,6,7,9,10)

ŚNIADANIE OBIAD KOLACJA WARTOŚĆ ODŻYWCZA
DIETA NORMALNA Zupa mleczna z zacierką 400 ml, chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, serek capresi 40 g, pasztet drobiowy 40 g, jajko gotowane 1 szt., roszponka 20 g, rzodkiewka 3 szt., serek wiejski 200 g, banan 1 szt., herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa pomidorowa z makaronem 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, duszone udko z kurczaka w sosie własnym 250 g, marchewka z groszkiem 200 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, sałatka rybna z warzywami 120 g, ser żółty 30 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., mus owocowy 100 g, herbata 200 ml

(1,4,6,7,9,10)

Kcal : 2435,7 kcal

W : 232 g

W tym cukry : 47,8 g

B : 121 g

T : 72,3 g

Kw. Tł. Nasycone : 24,1 g

Błonnik : 38,7 g

Sód : 1922,2 mg

DIETA LEKKOSTRAWNA Zupa mleczna z zacierką 400 ml, chleb pszenny 120 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, serek capresi 40 g, pasztet drobiowy 40 g, jajko gotowane 1 szt., roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., serek wiejski 200 g, banan 1 szt., herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa pomidorowa z makaronem 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, duszona pierś z kurczaka w sosie własnym 250 g, marchewka z groszkiem 200 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb pszenny 120 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, krakowska sucha 60 g, mozzarella 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., mus owocowy 100 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2363,9 kcal

W : 242,8 g

W tym cukry : 44,6 g

B : 1164,9 g

T : 71 g

Kw. Tł. Nasycone : 24 g

Błonnik : 33,1 g

Sód : 1932,9 mg

DIETA CUKRZYCOWA Zupa mleczna z zacierką 400 ml, chleb graham 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 15 g, serek capresi 20 g, pasztet drobiowy 40 g, jajko gotowane 1 szt., roszponka 20 g, rzodkiewka 3 szt., herbata 200 ml

II śniadanie : chleb graham 60 g + masło 10 g + serek wiejski 200 g + pomidory koktajlowe 100 g

Podwieczorek : ciasteczka zbożowe bez dodatku cukru + jogurt naturalny 150 g

(1,6,7,9,10,11)

Zupa pomidorowa z makaronem 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, duszone udko z kurczaka w sosie własnym 250 g, marchewka z groszkiem 200 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, sałatka rybna z warzywami 120 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., herbata 200 ml

(1,4,6,7,9,10)

Kcal : 2224,5 kcal

W : 219,6 g

W tym cukry : 44,1 g

B : 121 g

T : 79 g

Kw. Tł. Nasycone : 25,4 g

Błonnik : 41,6 g

Sód : 1974,2 g

DIETA WĄTROBOWA Zupa mleczna z zacierką 400 ml, bułka pszenna, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, serek capresi 60 g, pasztet drobiowy 40 g,  roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., serek wiejski 200 g, banan 1 szt., herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa pomidorowa z makaronem 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, duszona pierś z kurczaka w sosie własnym 250 g, marchewka z groszkiem 200 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, serek do smarowania 30 g, krakowska sucha 60 g, mozzarella 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., mus owocowy 100 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2313,8 kcal

W : 229,9 g

W tym cukry : 47,6 g

B : 117,8 g

T : 68,8 g

Kw. Tł. Nasycone : 20,1 g

Błonnik : 27,8 g

Sód : 1788,1 mg

DIETA TRZUSTKOWA Zupa mleczna z zacierką 400 ml, bułka pszenna, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, serek capresi 60 g, pasztet drobiowy 40 g,  roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., serek wiejski 200 g, banan 1 szt., herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa pomidorowa z makaronem 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, duszona pierś z kurczaka w sosie własnym 250 g, marchewka z groszkiem 200 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, serek do smarowania 30 g, krakowska sucha 60 g, mozzarella 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., mus owocowy 100 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2313,8 kcal

W : 229,9 g

W tym cukry : 47,6 g

B : 117,8 g

T : 68,8 g

Kw. Tł. Nasycone : 20,1 g

Błonnik : 27,8 g

Sód : 1788,1 mg

 

 

ŚRODA 17.07

ŚNIADANIE – DIETA LEKKOSTRAWNA

Zupa mleczna z ryżem 400 ml, chleb pszenny 120 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, pasta twarogowa 80 g, pasta jajeczna 80 g, polędwica sopocka 60 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, banan 1 szt., serek homogenizowany 150 g, herbata 200 ml(1,6,7,9,10,11)

OBIAD – DIETA LEKKOSTRAWNA

Zupa jarzynowa 400 ml, kopytka w sosie pieczeniowym 300 g z fasolką szparagową 150 g i surówką z marchewki 150 g, napój 200 ml(1,3,6,7,9,10)

ŚNIADANIE OBIAD KOLACJA WARTOŚĆ ODŻYWCZA
DIETA NORMALNA Zupa mleczna z ryżem 400 ml, chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, pasta twarogowa 80 g, pasta jajeczna 80 g, polędwica sopocka 60 g, roszponka 20 g, ogórek 50 g, banan 1 szt., serek homogenizowany 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa brokułowa 400 ml, kopytka w sosie pieczeniowym 300 g z fasolką szparagową 150 g i surówką z czerwonej kapusty 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, mozzarella 60 g, szynka drobiowa 30 g, dżem 100% owoców 30 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jogurt owocowy 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2368 kcal

W : 301,7 g

W tym cukry : 43,8 g

B : 116 g

T : 70,2 g

Kw. Tł. Nasycone : 23,1 g

Błonnik : 42,3 g

Sód : 2233,5 mg

DIETA LEKKOSTRAWNA Zupa mleczna z ryżem 400 ml, chleb pszenny 120 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, pasta twarogowa 80 g, pasta jajeczna 80 g, polędwica sopocka 60 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, banan 1 szt., serek homogenizowany 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa jarzynowa 400 ml, kopytka w sosie pieczeniowym 300 g z fasolką szparagową 150 g i surówką z marchewki 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb pszenny 120 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, ser twarogowy chudy 30 g, szynka drobiowa 60 g, dżem 100 % owoców 30 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jogurt owocowy 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2473,4 kcal

W : 307,1 g

W tym cukry : 43,9 g

B : 117 g

T : 68,1 g

Kw. Tł. Nasycone : 22,4 g

Błonnik : 37 g

Sód : 1774,2 mg

DIETA CUKRZYCOWA Zupa mleczna z ryżem 400 ml, chleb graham 60 g, masło 10 g, serek do smarowania 15 g, pasta twarogowa 80 g, pasta jajeczna 40 g, polędwica sopocka 30 g, roszponka 20 g, ogórek 50 g, borówki 50 g, herbata 200 ml

II śniadanie : chleb graham 60 g + serek do smarowania 15 g + polędwica sopocka 30 g + pomidor 0,5 szt..

Podwieczorek : serek homogenizowany 150 g + borówki 50 g

(1,6,7,9,10,11)

Zupa brokułowa 400 ml, kopytka w sosie pieczeniowym 300 g z fasolką szparagową 150 g i surówką z czerwonej kapusty 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, mozzarella 60 g, szynka drobiowa 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2436,1 kcal

W : 243 g

W tym cukry : 48,2 g

B : 121,8 g

T : 83,1 g

Kw. Tł. Nasycone : 24,3 g

Błonnik : 47,2 g

Sód : 2032,3 mg

DIETA WĄTROBOWA Zupa mleczna z ryżem 400 ml, bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, serek do smarowania 30 g, pasta twarogowa 80 g, serek capresi 60 g, polędwica sopocka 60 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, banan 1 szt., serek homogenizowany 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa jarzynowa 400 ml, kopytka w sosie pieczeniowym 300 g z fasolką szparagową 150 g i surówką z marchewki 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, pasta warzywna 30 g, ser twarogowy chudy 60 g, szynka drobiowa 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jogurt naturalny 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2249,4 kcal

W : 252,7 g

W tym cukry : 44,1 g

B : 108,2 g

T : 67 g

Kw. Tł. Nasycone : 22 g

Błonnik : 34,6 g

Sód : 1323,5 mg

DIETA TRZUSTKOWA Zupa mleczna z ryżem 400 ml, bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, serek do smarowania 30 g, pasta twarogowa 80 g, serek capresi 60 g, polędwica sopocka 60 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, banan 1 szt., serek homogenizowany 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa jarzynowa 400 ml, kopytka w sosie pieczeniowym 300 g z fasolką szparagową 150 g i surówką z marchewki 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, pasta warzywna 30 g, ser twarogowy chudy 60 g, szynka drobiowa 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jogurt naturalny 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2249,4 kcal

W : 252,7 g

W tym cukry : 44,1 g

B : 108,2 g

T : 67 g

Kw. Tł. Nasycone : 22 g

Błonnik : 34,6 g

Sód : 1323,5 mg

 

 

CZWARTEK 18.07

ŚNIADANIE OBIAD KOLACJA WARTOŚĆ ODŻYWCZA
DIETA NORMALNA Zupa mleczna z makaronem 400 ml, chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, mozzarella 60 g, szynka drobiowa 60 g, ser żółty 30 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, borówki 50 g, jogurt owocowy 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa fasolowa 400 ml, kasza bulgur 80 g, kotlety mielone z sosem koperkowym 250 g, mizeria 150 g, brokuł gotowany 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, krakowska sucha 60 g, ser capresi 40 g, roszponka 20 g, ogórek 50 g, ciasteczka zbożowe bez dodatku cukru 50 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2211,6 kcal

W : 269,3 g

W tym cukry : 47,3 g

B : 116,6 g

T : 71,9 g

Kw. Tł. Nasycone : 243,1 g

Błonnik : 34,5 g

Sód : 1889,1 mg

DIETA LEKKOSTRAWNA Zupa mleczna z makaronem 400 ml, chleb pszenny 120 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, mozzarella 60 g, szynka drobiowa 60 g, ser capresi 20 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, borówki 50 g, jogurt owocowy 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa jarzynowa 400 ml, kasza bulgur 80 g, pulpety drobiowe z sosem koperkowym 250 g, buraczki 150 g, fasolka szparagowa 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb pszenny 120 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, krakowska sucha 60 g, ser capresi 40 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, ciasteczka zbożowe bez dodatku cukru 50 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2432,9 kcal

W : 303 kcal

W tym cukry : 49,8 g

B : 117,7 g

T : 71,6 g

Kw. Tł. Nasycone : 21,4 g

Błonnik : 30,6 g

Sód : 1868,1 mg

DIETA CUKRZYCOWA Zupa mleczna z makaronem 400 ml, chleb graham 70 g, masło 10 g, pasta warzywna 15 g, mozzarella 30 g, szynka drobiowa 60 g, ser żółty 30 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, borówki 50 g, jogurt naturalny 150 g, herbata 200 ml

II śniadanie : chleb graham 60 g, pasta warzywna 15 g, mozzarella 30 g,  roszponka 20 g, ogórek 50 g

Podwieczorek : serek wiejski 200 g, borówki 50 g

(1,6,7,9,10,11)

Zupa fasolowa 400 ml, kasza bulgur 80 g, kotlety mielone z sosem koperkowym 250 g, mizeria 150 g, brokuł gotowany 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, krakowska sucha 30 g, ser capresi 40 g, roszponka 20 g, ogórek 50 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2364,5 kcal

W : 261,6 g

W tym cukry : 44,2 g

B : 131,5 g

T : 73,7 g

Kw. Tł. Nasycone : 23,3 g

Błonnik : 36,8 g

Sód : 1977,1 mg

DIETA WĄTROBOWA Zupa mleczna z makaronem 400 ml, bułka pszenna 1 szt. masło 10 g, pasta warzywna 30 g, mozzarella 60 g, szynka drobiowa 60 g, ser capresi 20 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, borówki 50 g, jogurt naturalny 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa jarzynowa 400 ml, kasza bulgur 80 g, pulpety drobiowe z sosem koperkowym 250 g, buraczki 150 g, fasolka szparagowa 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, pasta warzywna 30 g, krakowska sucha 60 g, ser capresi 40 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, ciasteczka zbożowe bez dodatku cukru 50 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2357,3 kcal

W : 280,3 g

W tym cukry : 51,4 g

B : 121,8 g

T : 70,3 g

Kw. Tł. Nasycone : 23,6 g

Błonnik : 28,4 g

Sód : 1871,9 mg

DIETA TRZUSTKOWA Zupa mleczna z makaronem 400 ml, bułka pszenna 1 szt. masło 10 g, pasta warzywna 30 g, mozzarella 60 g, szynka drobiowa 60 g, ser capresi 20 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, borówki 50 g, jogurt naturalny 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa jarzynowa 400 ml, kasza bulgur 80 g, pulpety drobiowe z sosem koperkowym 250 g, buraczki 150 g, fasolka szparagowa 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, pasta warzywna 30 g, krakowska sucha 60 g, ser capresi 40 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, ciasteczka zbożowe bez dodatku cukru 50 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2357,3 kcal

W : 280,3 g

W tym cukry : 51,4 g

B : 121,8 g

T : 70,3 g

Kw. Tł. Nasycone : 23,6 g

Błonnik : 28,4 g

Sód : 1871,9 mg

 

 

PIĄTEK 19.07

ŚNIADANIE OBIAD KOLACJA WARTOŚĆ ODŻYWCZA
DIETA NORMALNA Zupa mleczna z kaszą kukurydzianą 400 ml, chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, krakowska sucha 60 g, jajko gotowane 1 szt., ser twarogowy półtłusty 60 g, roszponka 20 g, papryka 0,5 szt., jabłko 1 szt., serek wiejski 200 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa porowa 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, filet rybny w sosie pomidorowym 250 g, surówka z białej kapusty 150 g, kalafior gotowany 150 g, napój 200 ml

(1,3,4,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, sałatka jarzynowa 120 g, szynka drobiowa 30 g, ser żółty 30 g, roszponka 20 g, ogórek 50 g, mus owocowy 100 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2489,4 kcal

W : 295,9 g

W tym cukry : 60,,8 g

B : 124,3 g

T : 76,1 g

Kw. Tł. Nasycone : 22,1 g

Błonnik : 31,8 g

Sód : 1988,1 mg

DIETA LEKKOSTRAWNA Zupa mleczna z kaszą kukurydzianą 400 ml, chleb pszenny 100 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, krakowska sucha 60 g, jajko gotowane 1 szt., ser twarogowy chudy 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jabłko 1 szt., serek wiejski 200 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa koperkowa 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, pulpet rybny w sosie pomidorowym 250 g, surówka z kapusty pekińskiej 150 g, fasolka szparagowa 150 g, napój 200 ml

(1,3,4,6,7,9,10)

Chleb pszenny 120 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, sałatka jarzynowa na jogurcie 120 g, szynka drobiowa 30 g, ser mozzarella 30 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., mus owocowy 100 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2471,9 kcal

W : 298,8 g

W tym cukry : 61,4 g

B : 123,2 g

T : 75 g

Kw. Tł. Nasycone : 21,1 g

Błonnik : 26,2 g

Sód : 1877,7 mg

DIETA CUKRZYCOWA Zupa mleczna z kaszą kukurydzianą 400 ml, chleb graham 60 g, masło 10 g, serek do smarowania 15 g, krakowska sucha 60 g, jajko gotowane 1 szt., roszponka 20 g, papryka 0,5 szt., jabłko 1 szt., serek wiejski 200 g, herbata 200 ml

II śniadanie : chleb graham 60 g + serek do smarowania 15 g + ser twarogowy półtłusty 60 g + pomidor 0,5 szt.

Podwieczorek : kefir 200 ml + borówki 50 g

(1,6,7,9,10,11)

Zupa porowa 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, filet rybny w sosie pomidorowym 250 g, surówka z białej kapusty 150 g, kalafior gotowany 150 g, napój 200 ml

(1,3,4,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, sałatka jarzynowa 120 g, szynka drobiowa 30 g, ser żółty 30 g, roszponka 20 g, ogórek 50 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2267,3 kcal

W : 261,3 g

W tym cukry : 54,4 g

B : 121,9 g

T : 71,2 g

Kw. Tł. Nasycone : 24,2 g

Błonnik : 31,1 g

Sód : 1765,1 mg

DIETA WĄTROBOWA Zupa mleczna z kaszą kukurydzianą 400 ml, bułka pszenna 1 szt. masło 10 g, serek do smarowania 30 g, krakowska sucha 60 g, jajko gotowane 1 szt., ser twarogowy chudy 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jabłko 1 szt., serek wiejski 200 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa koperkowa 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, pulpet rybny w sosie pomidorowym 250 g, surówka z kapusty pekińskiej 150 g, fasolka szparagowa 150 g, napój 200 ml

(1,3,4,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt. masło 10 g, pasta warzywna 30 g, szynka drobiowa 60 g, ser mozzarella 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., mus owocowy 100 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2361,1 kcal

W : 291,6 g

W tym cukry : 57,9 g

B : 117 g

T : 67,1 g

Kw. Tł. Nasycone : 21,9 g

Błonnik : 23,6 g

Sód : 1832,4 mg

DIETA TRZUSTKOWA Zupa mleczna z kaszą kukurydzianą 400 ml, bułka pszenna 1 szt. masło 10 g, serek do smarowania 30 g, krakowska sucha 60 g, jajko gotowane 1 szt., ser twarogowy chudy 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jabłko 1 szt., serek wiejski 200 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa koperkowa 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, pulpet rybny w sosie pomidorowym 250 g, surówka z kapusty pekińskiej 150 g, fasolka szparagowa 150 g, napój 200 ml

(1,3,4,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt. masło 10 g, pasta warzywna 30 g, szynka drobiowa 60 g, ser mozzarella 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., mus owocowy 100 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2361,1 kcal

W : 291,6 g

W tym cukry : 57,9 g

B : 117 g

T : 67,1 g

Kw. Tł. Nasycone : 21,9 g

Błonnik : 23,6 g

Sód : 1832,4 mg

 

 

SOBOTA 20.07

ŚNIADANIE OBIAD KOLACJA WARTOŚĆ ODŻYWCZA
DIETA NORMALNA Zupa mleczna z kaszą manną 400 ml, chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, kiełbasa na gorąco 1 szt., pasta twarogowa 80 g, ser żółty 30 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., borówki 50 g, serek homogenizowany 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa barszcz czerwony 400 ml, makaron 100 g w sosie bolognese 250 g, brokuł gotowany 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, ser mozzarella 60 g, szynka drobiowa 30 g, dżem 100 % owoców 30 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jogurt owocowy 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2423,4 kcal

W : 289,2 g

W tym cukry : 53,6 g

B : 108,6 g

T : 86,7 g

Kw. Tł. Nasycone : 23,1 g

Błonnik : 31 g

Sód : 1977,1 mg

DIETA LEKKOSTRAWNA Zupa mleczna z kaszą manną 400 ml, chleb pszenny 120 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, polędwica sopocka 60 g, pasta twarogowa 80 g, ser capresi 40 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., borówki 50 g, serek homogenizowany 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa barszcz czerwony 400 ml, makaron 100 g w drobiowym sosie bolognese 250 g, marchewka z groszkiem 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb pszenny 120 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, ser mozzarella 60 g, szynka drobiowa 30 g, dżem 100 % owoców 30 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jogurt owocowy 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2367,5 kcal

W : 308,5 g

W tym cukry : 52,9 g

B : 112,7 g

T : 73,3 g

Kw. Tł. Nasycone : 23,2 g

Błonnik : 26,8 g

Sód : 1989,1 mg

DIETA CUKRZYCOWA Zupa mleczna z kaszą manną 400 ml, chleb graham 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 15 g, polędwica sopocka 30 g, pasta twarogowa 80 g, ser żółty 30 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., borówki 50 g, serek homogenizowany 150 g, herbata 200 ml

II śniadanie : chleb graham 60 g, pasta warzywna 15 g, polędwica sopocka 30 g, pomidory koktajlowe 100 g

Podwieczorek : ciasteczka zbożowe bez dodatku cukru 50 g + jogurt naturalny 150 g

(1,6,7,9,10,11)

Zupa barszcz czerwony 400 ml, makaron 100 g w sosie bolognese 250 g, brokuł gotowany 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, ser mozzarella 60 g, szynka drobiowa 30 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2328,5 kcal

W : 271,2 g

W tym cukry : 43,3 g

B : 117,2 g

T : 77,2 g

Kw. Tł. Nasycone : 23,4 g

Błonnik : 31,8 g

Sód : 1991,4 mg

DIETA WĄTROBOWA Zupa mleczna z kaszą manną 400 ml, bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, pasta warzywna 30 g, polędwica sopocka 60 g, pasta twarogowa 80 g, ser capresi 40 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., borówki 50 g, serek homogenizowany 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa barszcz czerwony 400 ml, makaron 100 g w drobiowym sosie bolognese 250 g, marchewka z groszkiem 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt. masło 10 g, serek do smarowania 30 g, ser mozzarella 60 g, szynka drobiowa 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jogurt naturalny 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2248,9 kcal

W : 271,8 g

W tym cukry : 44,4 g

B : 129,7 g

T : 70,7 g

Kw. Tł. Nasycone : 20,6 g

Błonnik : 24,1 g

Sód : 1872,1 mg

DIETA TRZUSTKOWA Zupa mleczna z kaszą manną 400 ml, bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, pasta warzywna 30 g, polędwica sopocka 60 g, pasta twarogowa 80 g, ser capresi 40 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., borówki 50 g, serek homogenizowany 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa barszcz czerwony 400 ml, makaron 100 g w drobiowym sosie bolognese 250 g, marchewka z groszkiem 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt. masło 10 g, serek do smarowania 30 g, ser mozzarella 60 g, szynka drobiowa 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jogurt naturalny 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2248,9 kcal

W : 271,8 g

W tym cukry : 44,4 g

B : 129,7 g

T : 70,7 g

Kw. Tł. Nasycone : 20,6 g

Błonnik : 24,1 g

Sód : 1872,1 mg

 

 

NIEDZIELA 21.07

ŚNIADANIE OBIAD KOLACJA WARTOŚĆ ODŻYWCZA
DIETA NORMALNA Zupa mleczna z zacierką 400 ml, chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, ser mozzarella 60 g, pasztet drobiowy 40 g, jajko gotowane 1 szt., roszponka 20 g, papryka 0,5 szt., jabłko 1 szt., jogurt owocowy 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa rosół 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, kotlet schabowy panierowany 150 g, marchewka z groszkiem 200 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, ser capresi 40 g, krakowska sucha 60 g, roszponka 20 g, papryka 0,5 szt., ciasteczka zbożowe bez dodatku cukru 50 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2447,4 kcal

W : 279,7 g

W tym cukry : 39 g

B : 120,1 g

T : 81,2 g

Kw. Tł. Nasycone : 24,1 g

Błonnik : 41,5 g

Sód : 1977,9 mg

DIETA LEKKOSTRAWNA Zupa mleczna z zacierką 400 ml, chleb pszenny 120 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, ser mozzarella 60 g, pasztet drobiowy 40 g, jajko gotowane 1 szt., roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jabłko 1 szt., jogurt owocowy 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa rosół 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, bitki ze schabu w sosie własnym 200 g, surówka z marchewki 150 g, fasolka szparagowa 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb pszenny 120 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, ser capresi 40 g, krakowska sucha 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., ciasteczka zbożowe bez dodatku cukru 50 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2311, 9 kcal

W : 281,2 g

W tym cukry : 31,3 g

B : 113,8 g

T : 68 g

Kw. Tł. Nasycone : 21 g

Błonnik : 33,2 g

Sód : 1987,4 mg

DIETA CUKRZYCOWA Zupa mleczna z zacierką 400 ml, chleb graham 60 g, masło 10 g, serek do smarowania 15 g, ser mozzarella 60 g, pasztet drobiowy 40 g, roszponka 20 g, papryka 0,5 szt., jabłko 1 szt., jogurt naturalny 150 g, herbata 200 ml

II śniadanie : chleb graham 60 g + serek do smarowania 15 g + jajko gotowane 1 szt. + pomidor 0,5 szt.

Podwieczorek : kefir 200 ml + ciasteczka zbożowe bez dodatku cukru 50 g

(1,6,7,9,10,11)

Zupa rosół 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, bitki ze schabu w sosie własnym 200 g, marchewka z groszkiem 200 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, ser capresi 40 g, krakowska sucha 60 g, roszponka 20 g, papryka 0,5 szt., herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2426,3 kcal

W : 255,7 g

W tym cukry : 22,1 g

B : 124,5 g

T : 86,7 g

Kw. Tł. Nasycone : 39,6 g

Błonnik : 41,7 g

Sód : 1940,2 mg

DIETA WĄTROBOWA Zupa mleczna z zacierką 400 ml, bułka pszenna 1 szt. masło 10 g, serek do smarowania 30 g, ser mozzarella 60 g, pasztet drobiowy 40 g, ser twarogowy chudy 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jabłko 1 szt., jogurt naturalny 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa rosół 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, bitki ze schabu w sosie własnym 200 g, surówka z marchewki 150 g, fasolka szparagowa 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, pasta warzywna 30 g, ser capresi 40 g, krakowska sucha 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., ciasteczka zbożowe bez dodatku cukru 50 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2332,6 g

W : 273,2 g

W tym cukry : 48,8 g

B : 110,8 g

T : 68,5 g

Kw. Tł. Nasycone : 21,8 g

Błonnik : 31,4 g

Sód : 1874,3 mg

DIETA TRZUSTKOWA Zupa mleczna z zacierką 400 ml, bułka pszenna 1 szt. masło 10 g, serek do smarowania 30 g, ser mozzarella 60 g, pasztet drobiowy 40 g, ser twarogowy chudy 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jabłko 1 szt., jogurt naturalny 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa rosół 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, bitki ze schabu w sosie własnym 200 g, surówka z marchewki 150 g, fasolka szparagowa 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, pasta warzywna 30 g, ser capresi 40 g, krakowska sucha 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., ciasteczka zbożowe bez dodatku cukru 50 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10)

Kcal : 2332,6 g

W : 273,2 g

W tym cukry : 48,8 g

B : 110,8 g

T : 68,5 g

Kw. Tł. Nasycone : 21,8 g

Błonnik : 31,4 g

Sód : 1874,3 mg