Dobry posiłek w szpitalu

Szanowni Pacjenci!

Miło nam poinformować, że od 01.11.2023 roku Szpital Powiatowy w Pyrzycach realizuje pilotażowy program w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia pn. „Dobry posiłek w szpitalu”.

Na niniejszej stronie będą publikowane tygodniowe jadłospisy oraz zdjęcia posiłków ( z jednej wybranej diety).

Jadłospis – 1.11.2023 – 7.11.2023

Jadłospis –  8.11.2023 – 19.11.2023

Jadłospis 20.11.2023 – 3.12.2023

Jadłospis 04.12.2023 – 10.12.2023

Jadłospis 11.12.2023 – 24.12.2023

Jadłospis 25.12.2023 – 4.01.2024

Jadłospis 8.01.2024 – 21.01.2024

Jadłospis 22.01.2024 – 25.02.2024

Jadłospis 26.02.2024 – 10.03.2024

 

1 Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, orkisz) oraz produkty pochodne.
2 Skorupiaki oraz produkty pochodne.
3 Jaja i produkty pochodne.
4 Ryby i produkty pochodne
5 Orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne
6 Soja i produkty pochodne.
7 Mleko i produkty pochodne.
8 Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne.
9 Seler i produkty pochodne.
10 Gorczyca i produkty pochodne.
11 Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12 Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na S02
13 Łubin i produkty pochodne
14 Mięczaki i produkty pochodne.