Dobry posiłek w szpitalu
Szanowni Pacjenci!
Miło nam poinformować, że od 01.11.2023 roku Szpital Powiatowy w Pyrzycach realizuje pilotażowy program w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia pn. „Dobry posiłek w szpitalu”.
Na niniejszej stronie będą publikowane tygodniowe jadłospisy oraz zdjęcia posiłków ( z jednej wybranej diety).
Jadłospis – 1.11.2023 – 7.11.2023
Jadłospis – 8.11.2023 – 19.11.2023
Jadłospis 20.11.2023 – 3.12.2023
Jadłospis 04.12.2023 – 10.12.2023
Jadłospis 11.12.2023 – 24.12.2023
Jadłospis 25.12.2023 – 4.01.2024
Jadłospis 8.01.2024 – 21.01.2024
Jadłospis 22.01.2024 – 25.02.2024
Jadłospis 26.02.2024 – 10.03.2024
Jadłospis 11.03.2024 – 24.03.2024
Jadłospis 25.03.2024 – 14.04.2024
Jadłospis 15.04.2024 – 05.05.2024
Jadłospis 06.05.2024 – 26.05.2024
1 | Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, orkisz) oraz produkty pochodne. |
2 | Skorupiaki oraz produkty pochodne. |
3 | Jaja i produkty pochodne. |
4 | Ryby i produkty pochodne |
5 | Orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne |
6 | Soja i produkty pochodne. |
7 | Mleko i produkty pochodne. |
8 | Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne. |
9 | Seler i produkty pochodne. |
10 | Gorczyca i produkty pochodne. |
11 | Nasiona sezamu i produkty pochodne. |
12 | Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na S02 |
13 | Łubin i produkty pochodne |
14 | Mięczaki i produkty pochodne. |