Pytania i odpowiedzi

Strona 1 z 8212345678910...203040...Ostatnie »

Dot. Przetargu nieograniczonego nr 6/2019 ogłoszonego przez Szpital Powiatowy w Pyrzycach na dostawę: „ artykułów medycznych jednorazowego użytku oraz materiału szewnego”.

Szpital Powiatowy w Pyrzycach informuje,że wpłynęły zapytania ze strony Wykonawców dotyczące ww postepowania. W związku z powyższym udzielamy następujących odpowiedzi:

Pytania dot. przedmiotu zamówienia:

1. Pakiet 3 poz. 31-44 Czy Zamawiający wyrazi zgodę na wyłączenie wyżej wymienione pozycje do osobnego pakietu?

Odpowiedź- Zamawiający wyraża zgodę na wydzielenie pozycji 31-44 z pakietu nr 3 do osobnego pakietu (pakiet nr 3a),rekawy papierowo-foliowe bez zakładki i z zakładką.

2. Pakiet 3 poz. 31-44 czy Zamawiający wyrazi zgodę na dostarczenie próbek w ilości po 1m rękawa z każdej pozycji?

Odpowiedź-TAK. Czytaj dalej

Dotyczy: przetargu nieograniczonego na dostawę „artykułów medycznych jednorazowego użytku oraz materiału szewnego” Nr sprawy: 6/2019

Szpital Powiatowy w Pyrzycach informuje, że wpłynęły zapytania ze strony Wykonawców dotyczące ww postepowania. W związku z powyższym udzielamy następujących odpowiedzi:

1. Pytanie – pakiet nr 3 – czy zamawiający wyrazi zgodę na wydzielenie pozycji 13,24,45,46,47,51 do osobnego pakietu?

Odpowiedź- NIE.

2. Pytanie -pakiet nr 2 – czy zamawiający dopuści prześcieradło w rolce podfoliowane 50×50 cm perforacja co 38 cm, nieprzemakalne?

Odpowiedź- NIE.

3. Pytanie – pakiet nr 3 pozycja nr 45,46 – zwracam się z prośbą o wydzielenie pozycji 45 i 46 z pakietu i utworzenie osobnego pakietu z przyrządami do przetaczania.

Odpowiedź-NIE. Czytaj dalej

Dotyczy: przetargu nieograniczonego na dostawę „artykułów medycznych jednorazowego użytku oraz materiału szewnego” Nr sprawy: 6/2019

Dot. Pakietu nr 1, poz. 40, 42
Czy Zamawiający dopuści w w/w pozycjach szew z igłą 48 mm, pozostałe parametry bez zmian?

Odpowiedź- TAK.

Dotyczy; postępowania przetargowego nr 5/2019 na dostawę leków.

Szpital Powiatowy w Pyrzycach informuje, że wpłynęły zapytania ze strony Wykonawców dotyczące ww postępowania. W związku z powyższym udzielamy nastepujących odpowiedzi:

1. Pakiet nr 8 pozycja nr 13.
Czy zamawiający wyrazi zgodę na zaoferowanie spodni do kolonoskopii w rozmiarze uniwersalnym, jak obecnie użytkowany przez Zamawiającego? Reszta parametrów zgodnie z SIWZ.

Odpowiedź – TAK.

PYTANIA DOTYCZĄCE WZORU UMOWY.
——————————————————–

1.Czy zamawiający wyrazi zgodę na zmianę w § 3 ust. 4 zapisu na: „ w przypadku zmiany stawki podatku VAT zmieni się cena brutto wyrobów zawartych w umowie, natomiast ceny netto pozostaną bez zmian”.

Odpowiedź – NIE, zaproponowana treść jest zgodna z obecnym brzmieniem umowy.

2. Czy zamawiający wyrazi zgodę na zmianę w § 6 ust. 2 słowa „opóźnienia” na słowo „zwłoki”?

Odpowiedź- NIE, kara naliczana jest w przypadku niedotrzymania terminu.

3. Czy zamawiający wyrazi zgodę na dodanie w § 6 ust. 2 pkt 1 i pkt 2 wzoru umowy zostały dodane słowa „jednak łącznie nie więcej niż 100% wartości brutto tego towaru”?

Odpowiedź- NIE, zasadą jest odpowiedzialność wynikająca z kar umownych a w przypadku niepokrycia przez kary całości szkód, dochodzenie odszkodowania na zasadach ogólnych paragraf 10 wzoru umowy.

4. Czy zamawiający zgadza się aby w § 9 ust. 1 wzoru umowy zostało dodane zdanie o następującej (lub podobnej) treści „Przed rozwiązaniem umowy Zamawiający pisemnie wezwie Wykonawcę do należytego wykonywania umowy”?

Odpowiedź -NIE, Zamawiający z uwagi na istotę zamówienia nie może sobie pozwolić na jej nieprawidłowe wykonywanie.

5.Jaki procent ilości wyrobów określonej w umowie zostanie przez Zamawiającego na pewno zamówiony?

Odpowiedź- Zamawiający zamówi nie mniej niż 85% zamówienia.

Strona 1 z 8212345678910...203040...Ostatnie »