Rejestracja on-line





Jadłospis – 29.07.2024 – 4.08.2024

PONIEDZIAŁEK 29.07

  ŚNIADANIE OBIAD KOLACJA WARTOŚĆ ODŻYWCZA
DIETA NORMALNA Zupa mleczna z kasza kukurydzianą 400 ml, chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, ser mozzarella 60 g, pasztet drobiowy 40 g, ser żółty 30 g, roszponka 20 g, rzodkiewka 3 szt., borówki 50 g, serek homogenizowany 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa jarzynowa 400 ml, ryż gotowany 80 g, potrawka warzywno-drobiowa z marchewką i groszkiem 250 g, brokuł gotowany 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, polędwica sopocka 60 g, ser mozzarella 60 g, roszponka 20 g, ogórek świeży 50 g, jogurt owocowy 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2411,4 kcal

W : 289,4 g

W tym cukry : 48,2 g

B : 112,4 g

T : 74 g

Kw. Tł. Nasycone : 23,7 g

Błonnik : 31,5 g

Sód : 1889,3 mg

DIETA LEKKOSTRAWNA Zupa mleczna z kasza kukurydzianą 400 ml, chleb pszenny 120 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, ser mozzarella 60 g, pasztet drobiowy 40 g, ser twarogowy chudy 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., borówki 50 g, serek homogenizowany 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa jarzynowa 400 ml, ryż gotowany 80 g, potrawka warzywno-drobiowa z marchewką i groszkiem 250 g, fasolka szparagowa 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb pszenny 120 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, polędwica sopocka 60 g, ser mozzarella 60 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100g, jogurt owocowy 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2417,5 kcal

W : 299,9 kcal

W tym cukry : 45,1 g

B : 113,1 g

T : 69,4 g

Kw. Tł. Nasycone : 21 g

Błonnik : 26,9 g

Sód : 1900,4 g

DIETA CUKRZYCOWA Zupa mleczna z kasza kukurydzianą graham 60 g, masło 10 g, serek do smarowania 15 g, ser mozzarella 60 g, pasztet drobiowy 40 g, roszponka 20 g, rzodkiewka 3 szt., borówki 50 g, serek homogenizowany 150 g, herbata 200 ml

II śniadanie : chleb graham 60 g, serek do smarowania 15 g, roszponka 20 g, ser żółty 30 g, pomidory koktajlowe 100 g

Podwieczorek : jogurt naturalny 150g, jabłko 1 szt.

(1,6,7,9,10,11)

Zupa jarzynowa 400 ml, ryż gotowany 80 g, potrawka warzywno-drobiowa z marchewką i groszkiem 250 g, brokuł gotowany 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, polędwica sopocka 30 g, ser mozzarella 60 g, roszponka 20 g, ogórek świeży 50 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2376,7 kcal

W : 263,3 g

W tym cukry : 47 g

B : 117 g

T : 81,1 g

Kw. Tł. Nasycone : 26,6 g

Błonnik : 34,5 g

Sód : 1933,6 mg

DIETA WĄTROBOWA Zupa mleczna z kasza kukurydzianą 400 ml, bułka pszenna 1 szt. masło 10 g, serek do smarowania 30 g, ser mozzarella 60 g, pasztet drobiowy 40 g, ser twarogowy chudy 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., borówki 50 g, serek homogenizowany 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa jarzynowa 400 ml, ryż gotowany 80 g, potrawka warzywno-drobiowa z marchewką i groszkiem 250 g, fasolka szparagowa 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, pasta warzywna 30 g, polędwica sopocka 60 g, ser mozzarella 60 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100g, jogurt naturalny 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2310,3 kcal

W : 2887,1 g

W tym cukry : 47,3 g

B : 119,1 g

T : 69,1 g

Kw. Tł. Nasycone : 22,9 g

Błonnik : 21,3 g

Sód : 1606,8 mg

DIETA TRZUSTKOWA Zupa mleczna z kasza kukurydzianą 400 ml, bułka pszenna 1 szt. masło 10 g, serek do smarowania 30 g, ser mozzarella 60 g, pasztet drobiowy 40 g, ser twarogowy chudy 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., borówki 50 g, serek homogenizowany 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa jarzynowa 400 ml, ryż gotowany 80 g, potrawka warzywno-drobiowa z marchewką i groszkiem 250 g, fasolka szparagowa 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, pasta warzywna 30 g, polędwica sopocka 60 g, ser mozzarella 60 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100g, jogurt naturalny 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2310,3 kcal

W : 2887,1 g

W tym cukry : 47,3 g

B : 119,1 g

T : 69,1 g

Kw. Tł. Nasycone : 22,9 g

Błonnik : 21,3 g

Sód : 1606,8 mg

 

 

WTOREK 30.07

  ŚNIADANIE OBIAD KOLACJA WARTOŚĆ ODŻYWCZA
DIETA NORMALNA Zupa mleczna z kaszą manną 400 ml, chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, pasta twarogowa 80 g, szynka drobiowa 60 g, jajko gotowane 1 szt., roszponka 20 g, ogórek świeży 50 g, banan 1 szt., jogurt owocowy 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa barszcz czerwony 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, duszone udko z kurczaka w sosie warzywnym 250 g, mizeria 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, sałatka rybna z warzywami 120 g, serek capresi 40 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., ciasteczka zbożowe bez dodatku cukru 50 g, herbata 200 ml

(1,4,6,7,9,10,11)

Kcal : 2454,7 kcal

W : 242 g

W tym cukry : 48,8 g

B : 119 g

T : 73,3 g

Kw. Tł. Nasycone : 26,2 g

Błonnik : 40,7 g

Sód : 1971,2 mg

DIETA LEKKOSTRAWNA Zupa mleczna z kaszą manną 400 ml, chleb pszenny 120 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, pasta twarogowa 80 g, szynka drobiowa 60 g, jajko gotowane 1 szt., roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, banan 1 szt., jogurt owocowy 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa barszcz czerwony 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, duszona pierś z kurczaka w sosie warzywnym 250 g, surówka z marchewki 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb pszenny 120 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, krakowska sucha 60 g, serek capresi 40 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., ciasteczka zbożowe bez dodatku cukru 50 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2476,9 kcal

W : 252,8 g

W tym cukry : 44,6 g

B : 116,9 g

T : 72 g

Kw. Tł. Nasycone : 24 g

Błonnik : 31,4 g

Sód : 1812,9 mg

DIETA CUKRZYCOWA Zupa mleczna z kaszą manną 400 ml, chleb graham 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 15 g, pasta twarogowa 80 g, szynka drobiowa 30 g, jajko gotowane 1 szt., roszponka 20 g, ogórek świeży 50 g, borówki 50 g, jogurt naturalny 150 g, herbata 200 ml

II śniadanie : chleb graham 60 g, pasta warzywna 15 g, roszponka 20 g, szynka drobiowa 60 g

Podwieczorek : kefir 200 ml + ciasteczka zbożowe bez dodatku cukru 50 g

(1,6,7,9,10,11)

Zupa barszcz czerwony 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, duszone udko z kurczaka w sosie warzywnym 250 g, mizeria 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, sałatka rybna z warzywami 120 g, serek capresi 40 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., herbata 200 ml

(1,4,6,7,9,10,11)

Kcal : 2321,5 kcal

W : 229,6 g

W tym cukry : 43,2 g

B : 121 g

T : 79 g

Kw. Tł. Nasycone : 21,4 g

Błonnik : 44,6 g

Sód : 1999,2 g

DIETA WĄTROBOWA Zupa mleczna z kaszą manną 400 ml, bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, pasta warzywna 30 g, pasta twarogowa 80 g, szynka drobiowa 60 g, ser mozzarella 60 g,  roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, banan 1 szt., jogurt naturalny 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa barszcz czerwony 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, duszona pierś z kurczaka w sosie warzywnym 250 g, surówka z marchewki 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, serek do smarowania 30 g, krakowska sucha 60 g, serek capresi 40 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., ciasteczka zbożowe bez dodatku cukru 50 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2312,8 kcal

W : 231,9 g

W tym cukry : 48,8 g

B : 118,6 g

T : 69,8 g

Kw. Tł. Nasycone : 21,6 g

Błonnik : 27,8 g

Sód : 1788,1 mg

DIETA TRZUSTKOWA Zupa mleczna z kaszą manną 400 ml, bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, pasta warzywna 30 g, pasta twarogowa 80 g, szynka drobiowa 60 g, ser mozzarella 60 g,  roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, banan 1 szt., jogurt naturalny 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa barszcz czerwony 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, duszona pierś z kurczaka w sosie warzywnym 250 g, surówka z marchewki 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, serek do smarowania 30 g, krakowska sucha 60 g, serek capresi 40 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., ciasteczka zbożowe bez dodatku cukru 50 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2312,8 kcal

W : 231,9 g

W tym cukry : 48,8 g

B : 118,6 g

T : 69,8 g

Kw. Tł. Nasycone : 21,6 g

Błonnik : 27,8 g

Sód : 1788,1 mg

 

 

ŚRODA 31.07

  ŚNIADANIE OBIAD KOLACJA WARTOŚĆ ODŻYWCZA
DIETA NORMALNA Zupa mleczna z zacierką 400 ml, chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, ser capresi 40 g, krakowska sucha 60 g, pasta jajeczna 80 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jabłko 1 szt., serek wiejski 200 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa kapuśniak 400 ml, kopytka 300 g w sosie własnym 150 g, surówka z marchewki 150 g, fasolka szparagowa 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, szynka drobiowa 60 g, ser żółty 30 g, dżem 100% owoców 30 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt, mus owocowy 100 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2476 kcal

W : 301,7 g

W tym cukry : 43,8 g

B : 118 g

T : 71,3 g

Kw. Tł. Nasycone : 24,1 g

Błonnik : 41,3 g

Sód : 2213,5 mg

DIETA LEKKOSTRAWNA Zupa mleczna z zacierką 400 ml, chleb pszenny 120 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, ser capresi 40 g, krakowska sucha 60 g, pasta jajeczna 80 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jabłko 1 szt., serek wiejski 200 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa koperkowa 400 ml, kopytka 300 g w sosie własnym 150 g, surówka z marchewki 150 g, fasolka szparagowa 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb pszenny 120 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, szynka drobiowa 60 g, ser żółty 30 g, dżem 100% owoców 30 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt. mus owocowy 100 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2362,4 kcal

W : 307,2 g

W tym cukry : 44,9 g

B : 118 g

T : 67,2 g

Kw. Tł. Nasycone : 22,7 g

Błonnik : 38 g

Sód : 1776,5 mg

DIETA CUKRZYCOWA Zupa mleczna z zacierką 400 ml, chleb graham 60 g, masło 10 g, serek do smarowania 15 g, krakowska sucha 60 g, pasta jajeczna 80 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jabłko 1 szt., serek wiejski 200 g, herbata 200 ml

II śniadanie : chleb graham 60 g, serek do smarowania 15 g, roszponka 20 g, serek capresi 40 g, pomidor 0,5 szt.

Podwieczorek : jogurt naturalny 150 g, jabłko 1 szt.

(1,6,7,9,10,11)

Zupa kapuśniak 400 ml, kopytka 300 g w sosie własnym 150 g, surówka z marchewki 150 g, fasolka szparagowa 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, szynka drobiowa 60 g, ser żółty 30 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2438,1 kcal

W : 251 g

W tym cukry : 47,4 g

B : 122,5 g

T : 83,2 g

Kw. Tł. Nasycone : 24,9 g

Błonnik : 47,2 g

Sód : 1998,3 mg

DIETA WĄTROBOWA Zupa mleczna z zacierką 400ml, bułka pszenna 1 szt. masło 10 g, serek do smarowania 30 g, ser capresi 40 g, krakowska sucha 60 g, pasta twarogowa 80 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jabłko 1 szt., serek wiejski 200 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa koperkowa 400 ml, kopytka 300 g w sosie własnym 150 g, surówka z marchewki 150 g, fasolka szparagowa 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt. masło 10 g, pasta warzywna 30 g, szynka drobiowa 60 g, ser capresi 40 g, ser twarogowy chudy 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt. mus owocowy 100 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2243,4 kcal

W : 261,8 g

W tym cukry : 44,1 g

B : 110,4 g

T : 68 g

Kw. Tł. Nasycone : 23 g

Błonnik : 33,6 g

Sód : 1333,5 mg

DIETA TRZUSTKOWA Zupa mleczna z zacierką 400 ml, bułka pszenna 1 szt. masło 10 g, serek do smarowania 30 g, ser capresi 40 g, krakowska sucha 60 g, pasta twarogowa 80 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jabłko 1 szt., serek wiejski 200 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa koperkowa 400 ml, kopytka 300 g w sosie własnym 150 g, surówka z marchewki 150 g, fasolka szparagowa 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt. masło 10 g, pasta warzywna 30 g, szynka drobiowa 60 g, ser capresi 40 g, ser twarogowy chudy 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt. mus owocowy 100 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2243,4 kcal

W : 261,8 g

W tym cukry : 44,1 g

B : 110,4 g

T : 68 g

Kw. Tł. Nasycone : 23 g

Błonnik : 33,6 g

Sód : 1333,5 mg

 

 

CZWARTEK 1.08

  ŚNIADANIE OBIAD KOLACJA WARTOŚĆ ODŻYWCZA
DIETA NORMALNA Zupa mleczna z ryżem 400 ml, chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 , pasta warzywna 30 g, ser mozzarella 60 g, pasztet drobiowy 60 g, ser żółty 30 g, roszponka 20 g, papryka 0,5 szt., banan 1 szt., serek homogenizowany 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa pomidorowa z makaronem 400 ml, kasza bulgur 80 g, kotlety mielone z sosem pieczeniowym 250 g, buraczki 150 g, surówka wiosenna 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, ser mozzarella 60 g, polędwica sopocka 60 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, jogurt owocowy 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2321,6 kcal

W : 270,3 g

W tym cukry : 48,3 g

B : 118,6 g

T : 72,6 g

Kw. Tł. Nasycone : 24,1 g

Błonnik : 35,5 g

Sód : 1898,1 mg

DIETA LEKKOSTRAWNA Zupa mleczna z ryżem 400 ml, chleb pszenny 120 g, masło 10 , pasta warzywna 30 g, ser mozzarella 60 g, pasztet drobiowy 60 g, ser żółty 30 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., banan 1 szt., serek homogenizowany 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa pomidorowa z makaronem 400 ml, kasza bulgur 80 g, pulpety drobiowe z sosem koperkowym 250 g, buraczki 150 g, fasolka szparagowa 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb pszenny 120 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, ser mozzarella 60 g, polędwica sopocka 60 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, jogurt owocowy 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2431,9 kcal

W : 291 kcal

W tym cukry : 49,9 g

B : 117,7 g

T : 71,7 g

Kw. Tł. Nasycone : 23,4 g

Błonnik : 31,8 g

Sód : 1866,1 mg

DIETA CUKRZYCOWA Zupa mleczna z ryżem 400 ml, chleb graham 60 g, masło 10 , pasta warzywna 15 g, ser mozzarella 60 g, pasztet drobiowy 60 g, roszponka 20 g, papryka 0,5 szt., borówki 1 szt., serek homogenizowany 150 g, herbata 200 ml

II śniadanie : chleb graham 60 g, pasta warzywna 15 g, roszponka 20 g, ser żółty 30 g, ogórek świeży 50 g

Podwieczorek : jogurt naturalny 150 g + borówki 50 g

(1,6,7,9,10,11)

Zupa pomidorowa z makaronem 400 ml, kasza bulgur 80 g, pulpety drobiowe z sosem pieczeniowym 250 g, buraczki 150 g, surówka wiosenna 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, ser mozzarella 60 g, polędwica sopocka 30 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2384,5 kcal

W : 262,5 g

W tym cukry : 45,5 g

B : 133,8 g

T : 73,6 g

Kw. Tł. Nasycone : 23,3 g

Błonnik : 37,8 g

Sód : 1985,4 mg

DIETA WĄTROBOWA Zupa mleczna z ryżem 400 ml, bułka pszenna 1 szt. masło 10 , pasta warzywna 30 g, ser mozzarella 60 g, pasztet drobiowy 60 g, ser twarogowy chudy 60, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., banan 1 szt., serek homogenizowany 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa pomidorowa z makaronem 400 ml, kasza bulgur 80 g, pulpety drobiowe z sosem koperkowym 250 g, buraczki 150 g, fasolka szparagowa 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, serek do smarowania 30 g, ser mozzarella 60 g, polędwica sopocka 60 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, jogurt naturalny 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2268,3 kcal

W : 279,8 g

W tym cukry : 52,1 g

B : 123,8 g

T : 71,1 g

Kw. Tł. Nasycone : 24,5 g

Błonnik : 28,6 g

Sód : 1896,9 mg

DIETA TRZUSTKOWA Zupa mleczna z ryżem 400 ml, bułka pszenna 1 szt. masło 10 , pasta warzywna 30 g, ser mozzarella 60 g, pasztet drobiowy 60 g, ser twarogowy chudy 60, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., banan 1 szt., serek homogenizowany 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa pomidorowa z makaronem 400 ml, kasza bulgur 80 g, pulpety drobiowe z sosem koperkowym 250 g, buraczki 150 g, fasolka szparagowa 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, serek do smarowania 30 g, ser mozzarella 60 g, polędwica sopocka 60 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, jogurt naturalny 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2268,3 kcal

W : 279,8 g

W tym cukry : 52,1 g

B : 123,8 g

T : 71,1 g

Kw. Tł. Nasycone : 24,5 g

Błonnik : 28,6 g

Sód : 1896,9 mg

 

 

PIĄTEK 2.08

  ŚNIADANIE OBIAD KOLACJA WARTOŚĆ ODŻYWCZA
DIETA NORMALNA Zupa mleczna z makaronem 400 ml, chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, pasta twarogowa 80 g, polędwica sopocka 60 g, jajko gotowane 1 szt., roszponka 20 g, ogórek świeży 50 g, jabłko 1 szt., jogurt owocowy 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa porowa 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, filet rybny w sosie warzywnym 250 g, surówka z białej kapusty 150 g, napój 200 ml

(1,4,3,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, sałatka jarzynowa 120 g, ser capresi 40 g, krakowska sucha 30 g, roszponka 20 g, ogórek świeży 50 g, ciasteczka zbożowe bez dodatku cukru 50 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2393,5 kcal

W : 287,1 g

W tym cukry : 60,8 g

B : 125,2 g

T : 77,4 g

Kw. Tł. Nasycone : 21,1 g

Błonnik : 32,9 g

Sód : 1887,1 mg

DIETA LEKKOSTRAWNA Zupa mleczna z makaronem 400 ml, chleb pszenny 120 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, pasta twarogowa 80 g, polędwica sopocka 60 g, jajko gotowane 1 szt., roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, jabłko 1 szt., jogurt owocowy 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa koperkowa 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, pulpet rybny w sosie warzywnym 250 g, surówka z kapusty pekińskiej 150 g, napój 200 ml

(1,4,3,6,7,9,10)

Chleb pszenny 120 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, sałatka jarzynowa na jogurcie 120 g, ser capresi 40 g, krakowska sucha 30 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, ciasteczka zbożowe bez dodatku cukru 50 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2372,9 kcal

W : 299,8 g

W tym cukry : 60,7 g

B : 122,1 g

T : 76 g

Kw. Tł. Nasycone : 23,1 g

Błonnik : 26,2 g

Sód : 1888,7 mg

DIETA CUKRZYCOWA Zupa mleczna z makaronem 400 ml, chleb graham 60 g, masło 10 g, serek do smarowania 15 g, pasta twarogowa 80 g, polędwica sopocka 30 g, jajko gotowane 1 szt., roszponka 20 g, ogórek świeży 50 g, jabłko 1 szt., jogurt naturalny 150 g, herbata 200 ml

II śniadanie : chleb graham 60 g, serek do smarowania 15 g, polędwica sopocka 30 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g

Podwieczorek : kefir 200 ml + ciasteczka zbożowe bez dodatku cukru 50 g

(1,6,7,9,10,11)

Zupa porowa 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, filet rybny w sosie warzywnym 250 g, surówka z białej kapusty 150 g, kalafior gotowany 150 g, napój 200 ml

(1,4,3,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, sałatka jarzynowa na jogurcie 120 g, ser capresi 40 g, roszponka 20 g, ogórek świeży 50 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2263,3 kcal

W : 262,3 g

W tym cukry : 54,4 g

B : 122,7 g

T : 72,2 g

Kw. Tł. Nasycone : 25,4 g

Błonnik : 32,5 g

Sód : 1779,1 mg

DIETA WĄTROBOWA Zupa mleczna z makaronem 400 ml, bułka pszenna 1 szt. masło 10 g, serek do smarowania 30 g, pasta twarogowa 80 g, polędwica sopocka 60 g, ser mozzarella 60 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, jabłko 1 szt., jogurt naturalny 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa koperkowa 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, pulpet rybny w sosie warzywnym 250 g, surówka z kapusty pekińskiej 150 g, napój 200 ml

(1,4,3,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, pasta warzywna 30 g, pasta twarogowa 80 g, ser capresi 40 g, krakowska sucha 60 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, ciasteczka zbożowe bez dodatku cukru 50 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2263,1 kcal

W : 292,9 g

W tym cukry : 58,9 g

B : 118 g

T : 68,3 g

Kw. Tł. Nasycone : 23,9 g

Błonnik : 23,7 g

Sód : 1721,4 mg

DIETA TRZUSTKOWA Zupa mleczna z makaronem 400 ml, bułka pszenna 1 szt. masło 10 g, serek do smarowania 30 g, pasta twarogowa 80 g, polędwica sopocka 60 g, ser mozzarella 60 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, jabłko 1 szt., jogurt naturalny 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa koperkowa 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, pulpet rybny w sosie warzywnym 250 g, surówka z kapusty pekińskiej 150 g, napój 200 ml

(1,4,3,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, pasta warzywna 30 g, pasta twarogowa 80 g, ser capresi 40 g, krakowska sucha 60 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, ciasteczka zbożowe bez dodatku cukru 50 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2263,1 kcal

W : 292,9 g

W tym cukry : 58,9 g

B : 118 g

T : 68,3 g

Kw. Tł. Nasycone : 23,9 g

Błonnik : 23,7 g

Sód : 1721,4 mg

 

 

SOBOTA 3.08

  ŚNIADANIE OBIAD KOLACJA WARTOŚĆ ODŻYWCZA
DIETA NORMALNA Zupa mleczna z kaszą kukurydzianą 400 ml, chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, kiełbasa na gorąco 1 szt., ser capresi 40 g, ser żółty 30 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, jabłko 1 szt., serek wiejski 200 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa jarzynowa 400 ml, makaron 80 g z piersią z kurczaka w sosie śmietanowo-brokułowym 250 g, buraczki 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, szynka drobiowa 60 g, ser żółty 30 g, dżem 100% owoców 30 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., mus owocowy 100 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2323,4 kcal

W : 296,2 g

W tym cukry : 53,6 g

B : 108,6 g

T : 85,8 g

Kw. Tł. Nasycone : 24,1 g

Błonnik : 33 g

Sód : 1912,1 mg

DIETA LEKKOSTRAWNA Zupa mleczna z kaszą kukurydzianą 400 ml, chleb pszenny 120 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, krakowska sucha 60, ser capresi 40 g, ser żółty 30 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, jabłko 1 szt., serek wiejski 200 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa jarzynowa 400 ml, makaron 80 g z piersią z kurczaka w warzywnym sosie jogurtowym 250 g, buraczki 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb pszenny 120 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, szynka drobiowa 60 g, ser capresi 40 g, dżem 100% owoców 30 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., mus owocowy 100 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2268,5 kcal

W : 308,5 g

W tym cukry : 53,9 g

B : 113,7 g

T : 71,3 g

Kw. Tł. Nasycone : 23,4 g

Błonnik : 26,6 g

Sód : 1980,1 mg

DIETA CUKRZYCOWA Zupa mleczna z kaszą kukurydzianą 400 ml, chleb graham 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 15 g, krakowska sucha 60 g, ser capresi 40 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, jabłko 1 szt., serek wiejski 200 g, herbata 200 ml

II śniadanie : chleb graham 60 g, pasta warzywna 30 g, ser żółty 30 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g

Podwieczorek : jogurt naturalny 150 g, jabłko 1 szt.

(1,6,7,9,10,11)

Zupa jarzynowa 400 ml, makaron 80 g z piersią z kurczaka w sosie jogurtowo-brokułowym 250 g, buraczki 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, szynka drobiowa 60 g, ser żółty 30 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2329,5 kcal

W : 272,1 g

W tym cukry : 43,4 g

B : 118,2 g

T : 77,1 g

Kw. Tł. Nasycone : 24,4 g

Błonnik : 34,8 g

Sód : 1992,5 mg

DIETA WĄTROBOWA Zupa mleczna z kaszą kukurydzianą 400 ml, bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, pasta warzywna 30 g, krakowska sucha 60, ser capresi 40 g, ser twarogowy chudy 60 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, jabłko 1 szt., serek wiejski 200 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa jarzynowa 400 ml, makaron 80 g z piersią z kurczaka w warzywnym sosie jogurtowym 250 g, buraczki 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, serek do smarowania 30 g, szynka drobiowa 60 g, ser capresi 40 g, ser mozzarella 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., mus owocowy 100 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2257,1 kcal

W : 273,9 g

W tym cukry : 44,6 g

B : 122,7 g

T : 70,8 g

Kw. Tł. Nasycone : 20,8 g

Błonnik : 24 g

Sód : 1873,1 mg

DIETA TRZUSTKOWA Zupa mleczna z kaszą kukurydzianą 400 ml, bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, pasta warzywna 30 g, krakowska sucha 60, ser capresi 40 g, ser twarogowy chudy 60 g, roszponka 20 g, pomidory koktajlowe 100 g, jabłko 1 szt., serek wiejski 200 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa jarzynowa 400 ml, makaron 80 g z piersią z kurczaka w warzywnym sosie jogurtowym 250 g, buraczki 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, serek do smarowania 30 g, szynka drobiowa 60 g, ser capresi 40 g, ser mozzarella 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., mus owocowy 100 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2257,1 kcal

W : 273,9 g

W tym cukry : 44,6 g

B : 122,7 g

T : 70,8 g

Kw. Tł. Nasycone : 20,8 g

Błonnik : 24 g

Sód : 1873,1 mg

 

 

NIEDZIELA 4.08

  ŚNIADANIE OBIAD KOLACJA WARTOŚĆ ODŻYWCZA
DIETA NORMALNA Zupa mleczna z kaszą manną 400 ml, chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, ser mozzarella 60 g, szynka drobiowa 60 g, jajko gotowane 1 szt., roszponka 20 g, papryka 0,5 szt., jabłko 1 szt., serek homogenizowany 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa rosół 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, kotlet schabowy panierowany 150 g, surówka z kiszonej kapusty 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, chleb pszenny 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, ser mozzarella 60 g, polędwica sopocka 60 g, roszponka 20 g, papryka 0,5 szt., jogurt owocowy 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2447,4 kcal

W : 279,7 g

W tym cukry : 40 g

B : 118,7 g

T : 81,4 g

Kw. Tł. Nasycone : 24,1 g

Błonnik : 43,5 g

Sód : 1999,9 mg

DIETA LEKKOSTRAWNA Zupa mleczna z kaszą manną 400 ml, chleb pszenny 120 g, masło 10 g, serek do smarowania 30 g, ser mozzarella 60 g, szynka drobiowa 60 g, jajko gotowane 1 szt., roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jabłko 1 szt., serek homogenizowany 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa rosół 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, potrawka ze schabu w sosie koperkowym 150 g, surówka z selera 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb pszenny 120 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, ser mozzarella 60 g, polędwica sopocka 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jogurt owocowy 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2411, 9 kcal

W : 288,2 g

W tym cukry : 30,3 g

B : 115,8 g

T : 67 g

Kw. Tł. Nasycone : 21 g

Błonnik : 31,2 g

Sód : 1997,4 mg

DIETA CUKRZYCOWA Zupa mleczna z kaszą manną 400 ml, chleb graham 60 g,  masło 10 g, serek do smarowania 15 g, ser mozzarella 60 g, szynka drobiowa 30 g, jajko gotowane 1 szt., roszponka 20 g, papryka 0,5 szt., jabłko 1 szt., serek homogenizowany 150 g, herbata 200 ml

II śniadanie : chleb graham 60 g, serek do smarowania 15 g, szynka drobiowa 30 g, roszponka 20 g, papryka 0,5 szt.

Podwieczorek : kefir 200 ml, borówki 50 g

(1,6,7,9,10,11)

Zupa rosół 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, potrawka ze schabu w sosie koperkowym 150 g, surówka z selera 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Chleb graham 60 g, masło 10 g, pasta warzywna 30 g, ser mozzarella 60 g, polędwica sopocka 60 g, roszponka 20 g, papryka 0,5 szt., herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2416,3 kcal

W : 246,7 g

W tym cukry : 25,1 g

B : 125,5 g

T : 86,6 g

Kw. Tł. Nasycone : 39,6 g

Błonnik : 40,9 g

Sód : 1939,2 mg

DIETA WĄTROBOWA Zupa mleczna z kaszą manną 400 ml, bułka pszenna 1 szt. masło 10 g, serek do smarowania 30 g, ser mozzarella 60 g, szynka drobiowa 60 g, pasta twarogowa 80 g roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jabłko 1 szt., serek homogenizowany 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa rosół 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, potrawka ze schabu w sosie koperkowym 150 g, surówka z selera 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, pasta warzywna 30 g, ser mozzarella 60 g, polędwica sopocka 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jogurt naturalny 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2322,7 g

W : 274,4 g

W tym cukry : 48,8 g

B : 111,8 g

T : 68,6 g

Kw. Tł. Nasycone : 20,8 g

Błonnik : 30,6 g

Sód : 1880,1 mg

DIETA TRZUSTKOWA Zupa mleczna z kaszą manną 400 ml, bułka pszenna 1 szt. masło 10 g, serek do smarowania 30 g, ser mozzarella 60 g, szynka drobiowa 60 g, pasta twarogowa 80 g roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jabłko 1 szt., serek homogenizowany 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Zupa rosół 400 ml, ziemniaki gotowane 250 g, potrawka ze schabu w sosie koperkowym 150 g, surówka z selera 150 g, napój 200 ml

(1,3,6,7,9,10)

Bułka pszenna 1 szt., masło 10 g, pasta warzywna 30 g, ser mozzarella 60 g, polędwica sopocka 60 g, roszponka 20 g, pomidor 0,5 szt., jogurt naturalny 150 g, herbata 200 ml

(1,6,7,9,10,11)

Kcal : 2322,7 g

W : 274,4 g

W tym cukry : 48,8 g

B : 111,8 g

T : 68,6 g

Kw. Tł. Nasycone : 20,8 g

Błonnik : 30,6 g

Sód : 1880,1 mg