Pytania i odpowiedzi

Dotyczy: postępowanie przetargowe nr 13/2017 na dostawę leków.

Szpital Powiatowy w Pyrzycach informuje, że wpłynęły zapytania ze strony Wykonawców dotyczące ww postępowania. W związku z powyższym udzielamy następujących odpowiedzi:

1. Pytanie – czy zamawiający wymaga w pakiecie nr 5 pozycja nr 6 aby Ceftazidime zachowywał po rozpuszczeniu trwałość przez 24 godz. w tem. 2-8ºC?

Odpowiedź- TAK.

2. Pytanie – czy zamawiajacy w pakiecie nr 5 pozycja nr 4 wymaga, aby zaoferowany Cefuroksym 1,5g był w postaci proszku do sporządzania roztworu do wstrzykiwań domięśniowych, dożylnych i infuzji?

Odpowiedź- TAK.

3. Pytanie – czy zamawiajacy wymaga aby Cefuroksym z pakietu nr 5 pozycja nr 3,4,124 pochodził od jednego producenta, aby zapewnić bezpieczeństwo pacjenta i aby w praktyce istniała możliwość łączenia dawek?

Odpowiedź- TAK.

Dotyczy: postępowanie przetargowe nr 12/2017 na dostawę implantów.

Szpital Powiatowy w Pyrzycach informuje, że wpłynęły zapytania ze strony Wykonawców dotyczące ww postępowania. W związku z powyższym udzielamy następujących odpowiedzi:

1. Pytanie – zwracamy się z prośbą o wydzielenie z pakietu nr 1 poz. 6,7 – do nowo utworzonego pakietu, co pozwoli na przystapienie do postepowania większej liczby oferentów oraz umożliwi zamawiającemu uzyskanie konkurencyjnych cen.

Odpowiedź- NIE.

2. Pytanie – czy zamawiający w pakiecie nr 1 poz. 6.1 dopuści możliwość zaoferowania płytki kształtowej do złamań kości piętowej pod wkręty blokowane 3,5 mm, grubość 1,2 mm, długość 64 i 69 mm?

Odpowiedź- NIE. Czytaj dalej

Dotyczy: postępowanie przetargowe nr 13/2017 na dostawę leków.

Szpital Powiatowy w Pyrzycach informuje, że wpłynęły zapytania ze strony Wykonawców dotyczące ww postepowania. W związku z powyższym udzielamy następujących odpowiedzi:

1. Pytanie – czy w pakiecie nr 5 pozycja 113 (Benodil 0,25 mg) zamawiający wymaga produktu , po którego zastosowaniu poprawa stanu klinicznego może nastąpić już w ciągu kilku godzin od rozpoczęcia leczenia?

Odpowiedź- zgodnie z zapisami SIWZ.

2. Pytanie – czy zamawiający w pakiecie nr 5 poz. wyraża zgodę na wycenę leku, którego zawartość po otwarciu pojemnika nie może, zgodnie z obowiązującą Charakterystyką Produktu Leczniczego, przechowywać do 12 godzin?

Odpowiedź- zgodnie z zapisami SIWZ.

3. Pytanie – czy zamawiający w pakiecie nr 5 pozycja nr 113 dopuszcza wycenę leku, którego nie można mieszać z Berodualem ani z acetylocysteiną?

Odpowiedź- Zgodnie z zapisami SIWZ.

Dotyczy: postępowanie przetargowe nr 12/2017 na dostawę implantów.

Szpital Powiatowy w Pyrzycach informuje, że wpłynęły zapytania ze strony Wykonawców dotyczące ww postępowania. W związku z powyższym udzielamy następujących odpowiedzi:

1. Pytanie – pakiet nr 2 pozycja nr 3 -osprzęt do diatermii – czy zamawiający dopuści do zaoferowania uchwyty monopolarne elektrod Ø4 mm, wąskie, dwuprzyciskowe z kablem, z wtykiem 3 pin?

Odpowiedź- TAK.