Dotyczy: postępowanie przetargowe nr 1/2017 na zakup energii elektrycznej.

Szpital Powiatowy w Pyrzycach informuje, że wpłynęły zapytania dotyczące ww postępowania. W związku z powyższym udzielamy następujących odpowiedzi:

1. Pytanie – czy dla obiektów objętych postępowaniem przetargowym będzie to pierwsza zmiana sprzedawcy?

Odpowiedź- NIE.

2. Pytanie – czy zamawiający wyraża zgodę na podpisanie umowy drogą korespondencyjną?

Odpowiedź- TAK.

3. Pytanie – czy obecnie obowiązujące umowy zostały wypowiedziane? Jaki jest termin wypowiedzenia aktualnie obowiązujących umów?

Odpowiedź- Umowy wygasły z dniem 31.12.2016 r.

4. Pytanie – czy zamawiający wyraża zgodę na zmianę ceny jednostkowej w przypadku wprowadzenia przez Ustawodawcę zmian ogólnie obowiązujących przepisów prawa, a w szczególności zmiany ustawy prawo energetyczne lub aktów wykonawczych do tej ustawy wprowadzających dodatkowe obowiązki związane z zakupem praw majątkowych lub certyfikatów dotyczących efektywności energetycznej?

Odpowiedź- Zamawiający wyraża zgodę na zmianę ceny jednostkowej wyłącznie w sytuacji gdy powyższe wynikać będzie wprost z powszechnie obowiązujących przepisów.

5. Pytanie – czy w przypadku braku otrzymania wskazań liczników od Operatora Systemu Dystrybucyjnego w terminie Zamawiający dopuszcza możliwość wystawienia faktur szacunkowych (korygowanych po otrzymaniu faktur rzeczywistych), w celu zapewnienia ciągłości przekazywania przez zamawiającego środków finansowych przeznaczonych na zakup energii elektrycznej i uniknięcia skumulowania się znacznej kwoty za energię elektryczną na rzecz Sprzedawcy?

Odpowiedź- TAK.

6. Pytanie – czy zamawiający przekaże wybranemu wykonawcy niezbędne dane do przeprowadzenia procedury zmiany sprzedawcy w pliku excel?

Odpowiedź- NIE.

7. Pytanie – czy układy pomiarowe dla taryfy Bxx są dostosowane do zasad TPA?

Odpowiedź- TAK.

8. Pytanie – Kto jest obecnym sprzedawcą energii elektrycznej?

Odpowiedź- Obecnym sprzedawcą energii elektrycznej jest ENEA Operator Spółka z o.o. Poznań.

OGŁOSZENIE O PRZETARGU NIEOGRANICZONYM NR 1/2017

Zamawiający: Szpital Powiatowy w Pyrzycach ogłasza przetarg nieograniczony nr 1/2017 na:
„Zakup energii elektrycznej”

Termin realizacji zamówienia: 12 miesięcy.
Formularz zawierający specyfikację istotnych warunków zamówienia wraz z wszystkimi załącznikami będzie udostępniony na stronie internetowej Szpitala www.szpital.pyrzyce.net.pl
Pracownikami uprawnionymi do kontaktów są:
1. Marian Kukuła – Kierownik Działu Gospodarczo-Technicznego
2. Tadeusz Kaczmarek- Kierownik Działu Zaopatrzenia i Zamówień Publicznych.
Kryterium oceny ofert:

1. Cena – 100 %

Miejsce składania ofert- Szpital Powiatowy w Pyrzycach- sekretariat.
Termin składania ofert- 18.01.2017 r. godz. 10.30.
Termin otwarcia ofert – 18.01.2017 r. godz. 11°°.
Termin związania ofertą 30 dni od daty otwarcia ofert- 16.02.2017 r.

W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy spełniający warunki zawarte w art. 22 ustawy prawo zamówień publicznych oraz spełniający wymagania określone w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Zamawiający będzie dokonywał oceny spełnienia warunków na zasadzie spełnia/nie spełnia.

umowa-energia

zalacznik-3-energia

zalacznik-nr-1-energia

zalacznik-nr-5-oswiadczenie-nalezy-nie-nalezy-do-gr-kapitalowej-energia

zalacznik-nr-6-energia

zalacznik-nr-7-energia

formularz-ofertowy-zalacznik-nr-2-energia

siws-energia-szpital