Dotyczy: postępowanie przetargowe nr 19/2019 na dostawę leków.

Pyrzyce, dnia 11.12.2019 r.

Dotyczy: postępowanie przetargowe nr 19/2019 na dostawę leków.

Szpital Powiatowy w Pyrzycach informuje, że wpłynęły zapytania ze strony Wykonawców dotyczące ww postępowania. W związku z powyższym udzielamy następujących odpowiedzi:

  1. Pytanie – Pakiet nr 1 pozycja nr 164- czy zamawiający zaakceptuje preparat typu Rectanal 150 ml wlewka doodbytnicza sodu diwodorofosforan jednowodny (Natrii dihydrophosphas monohydricys) 14 g; disodu fosforan dwunastowodny (Dinatrii phosphas dodecahydricus) 5 g/100 ml. Opakowanie zbiorcze- kartonx20 butelek LZ- w przeliczeniu na opakowania jednostkowe.

Odpowiedź- NIE.

  1. Pytanie – pakiet nr 5 pozycja nr 25 – czy zamawiający w pozycji 25 pakiet nr 5 dopuści produkt Citra-Lock (cytrian sodu) w stężeniu 4% w postaci bezigłowej ampułki x 5 ml z systemem Luer Lock skuteczność potwierdzona wieloma badaniami klinicznymi w porównaniu do Heparyny, stosowany w celu utrzymania prawidłowej drożności cewnika i/lub portu dożylnego ograniczając krwawienia (pacjent z HIT), stosowany jako skuteczne i bezpieczne rozwiązanie przeciwzakrzepowe i przeciwbakteryjne? Czy zamawiajacy dopuści produkt o pojemności 5ml pakowany po 20 szt. w kartonie z przeliczeniem zamawianej ilości?

Odpowiedź- NIE.

Znak sprawy: 19/2019- dostawa leków

Pyrzyce, dnia 10.12.2019 r.

Znak sprawy: 19/2019- dostawa leków.

Szpital Powiatowy w Pyrzycach informuje, że wpłynęły zapytania ze strony Wykonawców dotyczące ww postępowania. W związku z powyższym udzielamy następujących odpowiedzi:

Pytanie 1 – Czy Zamawiający wyrazi zgodę na zmianę postaci proponowanych preparatów – tabletki na tabletki powlekane lub kapsułki lub drażetki i odwrotnie?

Odpowiedź – TAK.

Pytanie 2 – Czy Zamawiający wyrazi zgodę na zmianę fiolki na ampułki?

Odpowiedź- TAK.

Pytanie 3 – Czy Zamawiający wyrazi zgodę na zmianę fiolki lub ampułki na ampułko-strzykawkę?

Odpowiedź- TAK.

Pytanie 4 – Zamawiający wyraża zgodę na zmianę wielkości opakowania. Proszę podać sposób przeliczenia – do 2 miejsc po przecinku czy do pełnego opakowania w górę?

Odpowiedź- do pełnego opakowania w górę.

Pytanie 5 – Czy Zamawiający pod pojęciem możliwości zmiany wielkości opakowania rozumie również zmianę gramatury (gramy, kilogramy, mililitry, litry itd.)

Odpowiedź – TAK.

Pytanie 6 – Zwracamy się z prośbą o określenie w jaki sposób postąpić w przypadku zaprzestania lub braku produkcji danego preparatu. Czy Zamawiający wyrazi zgodę na podanie ostatniej ceny i informacji pod pakietem?

Odpowiedź- podanie ostatniej ceny i informacji pod pakietem.

Pytanie 7 – czy zamawiający wydzieli do osobnego pakietu produkt z pakietu nr 2 poz. 53 i dopuści:

  • gaziki wykonane z wysokogatunkowej włókniny o gramaturze 70g/m2 nasączone 70% alkoholem izopropylowym, rozmiar złożonego gazika 4×4,5 cm a rozłożonego 9x12cm, trzykrotnie złożone, 6 warstw, pakowane pojedynczo w saszetki, 100 szt saszetek w opakowaniu zbiorczym- kartoniku? Lub

  • gaziki wykonane z wysokogatunkowej włókniny o gramaturze 70g/m2, nasączone 70% alkoholem izopropylowym, rozmiar złożonego gazika 4×4,5 cm, a rozłożonego 12×12,5cm, czterokrotnie złożone, 9 warstw, pakowane pojedynczo w saszetki, 100 szt saszetek w opakowaniu zbiorczym-kartoniku?

Odpowiedź- NIE.

Dotyczy: postępowanie przetargowe nr 19/2019 na dostawę leków.

Pyrzyce, dnia 9.12.2019 r.

 

Szpital Powiatowy w Pyrzycach informuje, że został poprawiony pakiet nr 2 LEKI RÓŻNE II. Pakiet ten zawierał błędne liczby porządkowe.

informacja-pakiet nr 2-leki rózne II

pakiet nr 2 – leki różne II

Warsztaty edukacyjno – informacyjne w dniu 14.12.2019 r